Η τέχνη της αφήγησης - Νεός κυκλος μαθημάτων

 Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο διοργανώνει ένα νέο κύκλο μαθημάτων της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης διάρκειας ενός έτους.

Διδάσκουν: Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου, Χλόη Μελίδου, Αντώνης Ανδρουλιδάκης, Στέλλα Βοσκαρίδου-Οικονόμου και επισκέπτες εισηγητές

Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές το μήνα,  μία Πέμπτη και ένα Σάββατο και έχουν υβριδική μορφή (τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία)

Τηλ. 99526772

Στόχος των μαθημάτων είναι να μυήσουν κάθε ενδιαφερόμενο στην τέχνη του αφηγητή ώστε να αποκτήσει τα απαιτούμενα εφόδια και να καλλιεργήσει την αγάπη ή την κλίση του στο να συνθέτει και να μοιράζεται ιστορίες.

Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην απόκτηση δεξιοτήτων (λόγος, κίνηση, παραστατικότητα, προφορική ερμηνεία, μουσική και μουσικότητα), στην έρευνα (γύρω από τη λαογραφία και την παράδοση, τη λογοτεχνία, τη μνήμη, τα σύμβολα και τα αρχέτυπα), στην κάλυψη σημαντικών συναφών γνωστικών αντικειμένων (η σημασία της αφήγησης στην εκπαίδευση, στην ψυχοθεραπεία, στην κοινωνική ανάπτυξη αλλά και την διάσταση της εφηρμοσμένης αφήγησης σε διαφορετικές πτυχές της ζωής και καθημερινότητας όπως κάθε οι είδους παρουσιάσεις), η σημασία  της αφήγησης  στην προσωπική ανάπτυξη κάθε ατόμου μέσα από τη διεργασία των συναντήσεων που θα οδηγήσει τον κάθε συμμετέχοντα σε ένα δικό του μονοπάτι και θα του αποκαλύψει νέες δυνατότητες του.

Για πληροφορίες: Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου

Τηλ. 00357 99526772

 

 



Μια σειρά μαθημάτων που αφορά την τέχνη και την επιστήμη της προφορικής αφήγησης. Μάθετε να λέτε ιστορίες με τρόπο αυθεντικό για εσάς, βρίσκοντας την προσωπική σας φωνή. Με αφετηρία το γεγονός ότι ο καθένας από εμάς έχει μια ιστορία να πει, το εργαστήριο αναπτύσσει με βιωματικό τρόπο ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για την κάθε ομάδα. Κάθε ενότητα εστιάζει σε μια διαφορετική πτυχή της αφηγηματικής τέχνης, των ειδών των ιστοριών και εφαρμογών της αφήγησης. Μέσα από μια σειρά συναντήσεων, θα μάθετε για τα διαφορετικά στοιχεία μιας ιστορίας, πώς να δομήσετε τις δικές σας εμπειρίες για να αποκτήσουν νόημα, πώς να προσδιορίσετε εάν μια ιστορία είναι έτοιμη να ειπωθεί, πώς να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, πώς να κάνετε πιο ενδιαφέρουσες τις ιστορίες σας και τις παρουσιάσεις σας, πώς να βελτιώσετε την τέχνη σας ως δημιουργός και ως ερμηνευτής.



#τεχνοδρόμιο #αφήγηση #ιστορίες

Αρχείο