Ημερίδα για την Κυπριακή Γαστρονομία



Ημερίδα για την Κυπριακή Γαστρονομία
26 Φεβρουαρίου 2015
Πολιτιστικό Κέντρο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
10:00-10:30
Χαιρετισμοί
Δρ Στέλιος Μαρνέρος
Λέκτορας, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων,  Πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχείων, Τουρισμού και Οργάνωση Εκδηλώσεων
Δρ Γεώργιος Μπούστρας
Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων
Χρυσαίμιλη Ψηλογένη Κενεβέζου
Γενική Διευθύντρια Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – ΣΤΕΚ
10.30-11.00
«Κυπριακή Γαστρονομία»
Κίμων Γεωργίου
Συγγραφέας, αναλυτής, ιστορικός και περιηγητής Γαστρονομίας
11.00-11.30
«Το Ψωμί ως Πολιτισμικό Αγαθό»
Δωρίτα Βοσκαρίδου
Συγγραφέας, ερευνήτρια, λαογράφος
11.30-12.00
«Κυπριακά Τυριά Χαλλούμι»
Φώτης Παπαδήμας
Επ. καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
12.00-12.30
«Μεσογειακή Διατροφή – Τρόπος ζωής»
Δρ Χριστιάνα Φιλίππου Χαριδήμου
Κλινικός και Αθλητικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Λέκτορας,  Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Επιστημών Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
12.30-1.00
«Προώθηση της Κυπριακής Γαστρονομίας»
Τόνια Μπάκστον
Συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και παρουσιάστρια μαγειρικών τηλεοπτικών προγραμμάτων.
1.00-1.30
Ελαφρύ γεύμα & Γευσιγνωσία Κυπριακών εδεσμάτων:
Ψωμί, Χαλλούμι, Κουμανδαρία, Ελαιόλαδο

Διοργάνωση: Δρ Στέλιος Μαρνέρος και Δρ Αλέξανδρος Αποστολίδης, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αρχείο