«Γυναίκες έξυπνες και θαρρετές»


Θα χαρούμε να σας δούμε στην παρουσίαση του βιβλίου
«Γυναίκες έξυπνες και θαρρετές»

Της Μαρίας Βλαχάκη

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί» στη Λεμεσό

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Δρ Εύη Χατζηπαύλου, Επίκουρη Καθηγήτρια της Φιλοσοφίας στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Ιστορίες από το βιβλίο θα αφηγηθούν οι αφηγήτριες Κατερίνα Βοσκαρίδου Πάκκου και Σκεύη Τσιάκκα

Στο χώρο εκτίθενται έργα της Ζέλειας Γεωργιάδου

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένα βιβλίο με παραμύθια από την παγκόσμια προφορική παράδοση για γυναίκες που έχουν ρόλο ενεργό και παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Έρχονται αντιμέτωπες με το πεπρωμένο και το ανατρέπουν, άλλοτε φοβούνται κι άλλοτε όχι, μα διεκδικούν με γενναιότητα. Αγαπημένες αδελφές, μανάδες και καλές μητριές, ερωτευμένες, παντρεμένες, έξυπνες και θαρρετές, τολμούν να ορίσουν τη ζωή τους και να σώσουν τον εαυτό τους, τα παιδιά τους, τον έρωτά τους.




Βιογραφικό
Η Μαρία Βλαχάκη είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στις επιστήμες της αγωγής και της εκπαίδευσης. Έχει καταρτιστεί στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, και τη συμβουλευτική ψυχολογία. Γνωρίζει το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille και την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Έχει εργαστεί ως κοινωνιολόγος σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και σε δομές εκπαίδευσης. Αξιοποιώντας το παραμύθι, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης στη διαφορετικότητα, διαπολιτισμικής και κοινωνικής αγωγής, για μικρούς και μεγάλους.






Αρχείο