Εισαγωγή στην Αφηγηματική Τέχνη και Μνημονική







Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων στο πλαίσιο της λειτουργίας της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης στη Λεμεσό.
Τα μαθήματα διοργανώνονται σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών Ελλάδος.
Το πρώτο μάθημα του κύκλου με θέμα «Εισαγωγή στην Αφήγηση – Μνημονική» θα γίνει από τον Γιώργο Ευγενικό, Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Σχολής.


Τίτλος: Εισαγωγή στην Αφηγηματική Τέχνη και Μνημονική

Περιγραφή: Βιωματικό εργαστήριο γνωριμίας  με την αφηγηματική  τέχνη, την τέχνη και τεχνική της μνήμης.
 Με την «βοήθεια» της Μνημοσύνης, της μητέρας των 9 Μουσών, θα «συστηθούμε» με τους αρχαίους ραψωδούς, τους ρήτορες, τους φιλοσόφους, τους ερευνητές του μεσαίωνα και της αναγέννησης, της σύγχρονης εποχής και του ψηφιακού κόσμου και θα  γνωρίσουμε με βιωματικές ασκήσεις και δραστηριότητες την αφηγηματική τέχνη αλλά και τις μνημονικές τεχνικές στην αφήγηση ιστοριών

Ημέρες και ώρες: Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου, ώρα 10:00-17:00

Απευθύνεται σε ενήλικες που αγαπούν την αφήγηση, τις ιστορίες και τα παραμύθια και επιθυμούν να αποκτήσουν επιμόρφωση στο αντικείμενο αυτό.

Δικαίωμα συμμετοχής: 100 ευρώ, 80 ευρώ με προπληρωμή μέχρι τις 9 Οκτωβρίου
50% έκπτωση για τα μέλη του Τεχνοδρομίου στο εισαγωγικό εργαστήρι

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης: http://www.technodromio.org/

Πληροφορίες και κρατήσεις:                

Δηλώσεις συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας συμπληρωμένη την αίτηση εγγραφής που θα τους σταλεί στο email: info@technodromio.org

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων- κατοχύρωση θέσης
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος  κατά συνέπεια θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας. Η κατοχύρωση της θέσης γίνεται μετά την θετική απάντηση του «Τεχνοδρόμιου» και καταβολή του δικαιώματος συμμετοχής στη Διεύθυνση του Μουσείου ή κατάθεση του στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με αριθμό IBAN: CY44 0050 0219 0002 1901 6189 5601.
Πληροφορίες :
-Το εργαστήριο έχει βιωματικό χαρακτήρα.
-Για την παρακολούθηση του απαιτούνται άνετα ρούχα.
-Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟ
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι αφηγητής, ηθοποιός, σύμβουλος αφήγησης, διευθυντής και δάσκαλος της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών και καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ. Έχει σπουδάσει στην Ανωτέρα Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης - Καρόλου Κουν και έχει παίξει σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων από το 1988 έως σήμερα. Το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 2000 εντάχτηκε στο εκπαιδευτικό δυναμικό του ΚΕΘΕΑ ως επιμορφωτής της θεραπευτικής κοινότητας “Νόστος” λαμβάνοντας παράλληλα εκπαιδευτική κατάρτιση για την εκπαίδευση ειδικών ομάδων.
Εμπνευστής του μακροβιότερου φεστιβάλ παραμυθιών «Γιορτή Παραμυθιών» της Ελλάδας (2003-2014), το οποίο συνέβαλε στην αναβίωση της αφήγησης, ανοίγοντας νέες προοπτικές στην αφηγηματική τέχνη. Το 2005 πήρε την πρωτοβουλία να φέρει σε επαφή ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων από όλο τον κόσμο, με στόχο την συσπείρωση των δυνάμεων υπό την σκέπη ενός φορέα ο οποίος θα συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση της παράδοσης, των ελληνικών μύθων, των θρύλων και των παραμυθιών. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ίδρυση του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών».
Αφηγείται ιστορίες από τη λαϊκή προφορική παράδοση, τη μυθολογία, ιστορίες βιωματικές και μαρτυρίες από τη σύγχρονη εποχή. Με τις ιστορίες του έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα, και το εξωτερικό. Έχει αφηγηθεί σε φεστιβάλ, μουσεία, βιβλιοθήκες, λέσχες αφήγησης, σχολεία, ιδρύματα, στο ραδιόφωνο την τηλεόραση κ.αλ. Διετέλεσε μέλος του Steering Group του ευρωπαϊκού οργανισμού Federation of European Storytelling (FEST).
http://evgenikos.blogspot.gr




Αρχείο