Γίνε αφηγητής για μια μέρα!



Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο και η ομάδα Παραμυθοδρόμιο σας προσκαλούν σε βραδιά αφηγήσεων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 18:00
στο Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί
Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις απαραίτητες στο τηλ: 99526772

Φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης είναι η τριλογία
Μύθοι- Θρύλοι - Έπη και οι αφηγητές μας έχουν επιλέξει πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για να αφηγηθούν.
Θα ταξιδέψουμε από την Αρχαία Ελλάδα, στην Αφρική, στην Ινδία και πίσω για να γευτούμε τη χαρά της προφορικής αφήγησης που αποτελεί σηνατικό στοιχείο της κοινωνικότητας του ανθρώπου, ενώνει και διατηρεί ζωντανή τη μνήμη, γεμίζει τις ψυχές και γαληνεύει.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιστορίες που ετοίμασαν επαγγελματίες αφηγητές και στη συνέχεια δίνουμε ελεύθερο βήμα και καλούμε όποιον από το κοινό επιθυμεί να μοιραστεί μαζί μας μια ιστορία που αγαπά, να
ΓΙΝΕΙ ΑΦΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!


Η προφορική αφήγηση αποτελεί τον πυρήνα της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης (World Storytelling Day), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης έχει τις ρίζες της στην εκδήλωση αφήγησης Η Ημέρα όλων των Παραμυθάδων, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Σουηδία, στις 20 Μαρτίου 1991. Η ιδέα βρήκε ενθουσιώδεις υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο και από το 2005 απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα.








Αρχείο