Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Τα παραμύθια είναι για όλους!
To Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο σας προσκαλεί
σε δύο εκδηλώσεις για το παραμύθι το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου 2017
στο Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί».

«ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ!»,

Αφήγηση παραμυθιών και εργαστήριο ευαισθητοποίησης στη διαφορετικότητα

Διαφορετικότητα σημαίνει ότι ο ένας είναι καλύτερος και ο άλλος χειρότερος; Αλλιώτικη εμφάνιση, σπίτι και οικογένεια, προτιμήσεις και δεξιότητες. Ο καθένας είναι μοναδικός για τα δικά του χαρακτηριστικά και είναι σημαντικός για αυτά που καταφέρνει. Ακούμε μύθους και παραμύθια με θέμα τη διαφορετικότητα, συνεργαζόμαστε σε δραστηριότητες, αποδεχόμαστε και υποστηρίζουμε. Φτιάχνουμε τις δικές μας χειροτεχνίες.

Αφήγηση - υλοποίηση: Γιώργος Ευγενικός
Σχεδιασμός: Μαρία Βλαχάκη
Σάββατο 8 Απριλίου – 16:30

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Προδημοτικής με έναν συνοδό.

Δικαίωμα συμμετοχής : 10 ευρώ κάθε παιδί (συνοδος δωρεάν)
Εγγραφές: τηλ: 99526772 και https://goo.gl/forms/38KU3TS8ghMQxLMp1


Κυριακή 9 Απριλίου
«ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ»

Διάλεξη με την ερευνήτρια  Άννα Αγγελοπούλου

Το Τεχνοδρόμιο έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί από την Γαλλία την Δρ Άννα Αγγελοπούλου με πολυετή εμπειρία και έργο που αποτελεί αναφορά για κάθε μελετητή του παραμυθιού.

Κυριακή 9 Απριλίου στις 14:30-19:30
Δικαίωμα συμμετοχής: 30 ευρώ (για μέλη 15 ευρώ)
Περιλαμβάνεται διάλειμμα με καφέ

Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 99526772.Βιογραφικό

Αποτέλεσμα εικόνας για "Τα ελληνικά παραμύθια δεν είχαν την τύχη των αρχαιοελληνικών μύθων, που για αιώνες ολόκληρους αιώνες αποτέλεσαν κοινό τόπο αναφοράς και προβληματισμού. Η παρουσία τους γίνεται σπάνια αισθητή στον επιστημονικό ή στον εκδοτικό νεοελληνικό χώρο : ούτε συλλογΗ Άννα Αγγελοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951, όπου σπούδασε ελληνική φιλολογία. Από το 1975 ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Είναι κοινωνική ανθρωπολόγος και ψυχαναλύτρια, διδάκτωρ της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales.
Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Ελληνικά παραμύθια Α΄ - Οι παραμυθοκόρες» (Εστία, 1991) και «Ελληνικά Παραμύθια Β’ – Τα αλληλοβόρα» από τις Εκδόσεις Εστία,  και τα "Σαρακατσάνικα παραμύθια" (Ίδρυμα Αγγελικής Χατζημιχάλη - Άγρα 2002), «Ο
Κ. Π. Μισίρκοφ και οι κίνηση των Μακεδονιστών 1874-1926» (εκδόσεις University Studio Press) . Μαζί με την Αίγλη Μπρούσκου έχει δημοσιεύσει τρεις τόμους του «Ελληνικού καταλόγου παραμυθιών» (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), οι οποίοι αποτελούν επεξεργασία του Αρχείου Γεωργίου Μέγα. Ο πρώτος τόμος έχει μεταφραστεί στα γαλλικά. Με τις Μαριάνθη Καπλάνογλου και Εμμανουέλλα Κατρινάκη έχει εκδώσει τον τέταρτο και πέμπτο τόμο  του «Ελληνικού Καταλόγου παραμυθιών». ), Κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο «Σεφαραδίτικα Παραμύθια» των Βαλκανίων (Εκδόσεις Απόπειρα), της Cynthia Crews σε δική της επιμέλεια.


Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας
Acute Advisory Services και MPEC (Engineering Consultants)


ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟ ΨΩΜΙ
ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ 9, 3021 ΛΕΜΕΣΟΣ
ΤΗΛ: 25340347, 99526772
Email: info@technodromio.org

www.technodromio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχείο