Υποχθόνιες εξουσίες


Σάββατο 5 Μαΐου
ώρα 19:00
Λεμεσός
Διάλεξη



Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο φιλοξενεί τους

Κωνσταντίνο Μακρή, ψυχολόγο και λογοτέχνη
και
Δώρο Γεωργίου, φιλόλογο, ερευνητή

σε μία διάλεξη με τίτλο:
Υποχθόνιες εξουσίες

Η δόμηση του ψυχισμού αλλά και του κοινωνικού κόσμου έχει τις ρίζες της στα ακραία μοτίβα του μαζοχισμού και του σαδισμού. Οι σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται από το ορμέμφυτο κι επεκτείνονται στις διανθρώπινες σχέσεις, καθορίζουν εν πολλοίς τους ρυθμούς της κίνησης των κοινωνικών μηχανισμών. Η θέαση του κόσμου και ο τρόπος του φέρεσθαι και του σχετίζεσθαι ένεκα αυτής της θέασης είναι ο πυρήνας των όσων πραγματεύεται η διάλεξη.

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί»
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, πάροδος Αγίας Φυλάξεως, 3021 Λεμεσός
www.technodromio.org

Βιογραφικά
Κωνσταντίνος Μακρής: Κατάγεται απο την Λεμεσό. Σπούδασε ψυχολογία και είναι ασκούμενος συνθετικός ψυχοθεραπευτής. Επιπρόσθετα, ασχολείται με την λογοτεχνική συγγραφή. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές και μια νουβέλα, ενώ έχει γράψει ακόμη δυο μυθιστορήματα τα οποία αναμένονται να εκδοθούν. Επίσης, έχει πρόσφατα βραβευτεί με το Α' Βραβείο ποίησης της UNESCO για το 2017.

Δώρος Γεωργίου: Κατάγεται από την Λεμεσό. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία με μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση. Επιπρόσθετα είναι ερευνητής και ασχολείται με την συγγραφή δοκιμίων και λογοτεχνικών αναλύσεων, εγχώρια, αλλά και στο εξωτερικό. Το γραπτό του με τίτλο, Spandrels and Revolution, θα εκδοθεί σε μια συλλογή θεωρητικών δοκιμίων από το Πανεπιστήμιο του Essex το 2018.
Και οι δυο είναι ιδρυτικά μέλη της Λέσχης “Μεταξύ γραφής και Ανάγνωσης”. Από το 2012 έχουν αναλάβει την οργάνωση και την παρουσίαση λογοτεχνικών γεγονότων ανά την Λεμεσό και όχι μόνο...


Αρχείο